Rabies och apati. Allt detta kan ses i hundraser

on

Nästan tusen hundar har gått till filippinska huvudstaden Manila för att möta äventyren hos den traditionella Pet Express Dog Run. Inte alla fyra deltagarna har drabbats av kolda tävlingar. Vissa var verkligen arg trots rabiesvaccinering, andra tog det lugnt och lämnade sina ägare, oavsett om de körde för dem.

Ägare av hundar med sina husdjur har ett val av tre olika längder, 1,5, 3 och 5 kilometer längs huvudstadens nöjespark. Några sexbeniga par kunde avsluta den längsta spåren även under 20 minuter, medan några tog det bara som en promenad med överraskning. I sällsynta fall fullbordade paret endast tävlingen på två undre extremiteter – när ägaren av hans hilt var tvungen att transportera sig själv vid målet.

Cristiano Yaban, en medlem av den filippinska armén, som vann fem kilometer spåret i tre på varandra följande år, var den oöverträffade vinnaren av tävlingarna. Enligt honom är det viktigast för uppfödaren att vara med sin hund synkroniserad. Med en prestation under 20 minuter förbättrade paret sin sista vinnande tid med fem minuter. Den vinnande labradoren fullbordade också militär träning.

Anmälningsavgift för raser är ca 10-20 dollar (ca 200-400 kronor). En del av priset går till att finansiera Filippins djurskyddsnämnds skydd för övergivna och missbrukade djur. Deltagarna får souvenirer från racing sponsorer och målfotografering.