Posten MS har fallit igen i Ostrava. Finarna spelar utan mål i 242 minuter

Finländarna skrev sedan rekord efter kriget VM, när matcherna spelas på tre tjugo minuter. Symbol nådde milstolpe i lördagens match mot Slovakien (3: 0), som satte rekord på samma is i Ostrava, bara elva år sedan.

lång sladd mållös 226 minuter och 26 sekunder när de sträcks Karol Križan och Ján Lašák speciellt, som nu arbetar vid mästerskapet som spolukomentátor Slovakien Television.Nya Packo Rinne och Juus Saros delade rekordet.

Lásak var dock en primat: han är den längsta kollisionssäkra spelaren i världsmästerskapet, som varade i 206 minuter och 26 sekunder.

Hittills.

Rinne, som tog fritid mot slovakerna, har redan hunnit fånga honom, men innanför fiskade Danmark, Norge och Slovenien. Posten är inte mer än en kvart-timme.

Introduktionen av turneringen indikerade inte att Rinne tog någon form till Prag. En av de tre kandidaterna till årets Vezins trofé för NHLs bästa målvakt har avskedat flera billiga mål i öppnings matchen, och Finland har lämnat matchen mot unga amerikaner med en 1: 5 slag.

Från det ögonblicket verkar det dock ha varit överväldigande.Målvakt Nashville sista slå Nick Bonino i 47: e minuten i den första matchen, blev Rinne stilla kollisäker. På lördagen blev Juus Saros, som fångades av slovakerna, följt av en framgångsrik prestation.

“Bra tack till vår unga man. Vi vet väl att han har ett coolt huvud och kan koncentrera sig på matchen. Det gav oss chansen att vinna, “coach Jari Jalonen, en 20-årig målvakt.

Svagheten i finska urvalet har så snabbt förvandlats till sin största styrka. Och snart kunde tjeckarna känna det också, vem kunde ha varit hos Rinne et al. träffade torsdagskvartsfinalerna. Om tabellerna för de två grupperna var kvar på nuvarande tal skulle en duell inträffa.

Finländarna kanske välkomnar denna utveckling.Även att behöva resa till matchen i huvudstaden, enligt uppgift coaching teammedlem Kai Rautia att “spionera” möjlig rival i Prag, men skulle inte sluta så illa.

Tjeckerna “sätter allt i spelet”, men Kanada och Sverige är kanske ännu starkare. “Kanadensiska föreställningar är imponerande. Svenska målvaktar – som tjeckerna – har inte övertygat för mycket. Men Sverige har mer potential, säger Rautio.