Ingen helgdagslista skulle vara komplett

on

Nästan alla matcher i december 1963

Ingen helgdagslista skulle vara komplett utan att nämna det härliga 1963, då 66 mål gjordes på Boxing Day i 10 matcher. “Fulham” slog “Ipswich” (mästare) med en poäng på 10: 1. West Ham förstördes hemma av Blackburn – 8: 2. Liverpools framtida mästare arrangerade ett bombardement av aktien – 6-0. “Spurs” och “West Brom” band – 4: 4. Som förmodligen blev fansen av Leicester och Everton besvikna, vars lag vann med bara en tråkig 2-0 poäng.

Utan stöd från fans kommer ingen klubb att kunna uppnå sina mål – denna enkla sanning är redo att bekräfta alla spelare från både toppkategorin och från svagare divisioner. Ibland händer det att en person stöds mest av allt av en annan person – det är exakt vad som hände 2013 i engelska Newcastle, när mittfältaren av de fyrtio, Jonas Gutierrez, inledde en ojämlik kamp mot cancer, och hans bästa vän Fabricio Colochchini lämnade inte Argentinska är inte ett steg.

Övergången till Newcastle på en säsong, avresa med laget till mästerskapet

Vänskapen mellan de två argentinerna går tillbaka till början av nollet, när båda försvarade färgerna på de spanska lagen – Jonas plogade kanten i skjortan på Mallorca, medan Fabrice agerade i försvarets centrum för Deportivo. När Jonas tecknade ett kontrakt med Newcastle i början av juli 2008, ringde han först Fabrices nummer och delade med sin landsmann glädjen över att flyttas till Premier League.

Coloccini gratulerade sin vän med den argentinska typiska känslomässigheten, och en månad senare med lite gratulationer gick de i motsatt riktning – Newcastle beslutade att inte begränsa sig till en spelare från Argentina efter att ha ingått ett avtal med Fabrizio. Vänner var oerhört glada över möjligheten för första gången i sin karriär att arbeta i samma lag, så de försökte göra det mest positiva intrycket på den dåvarande tränaren till ”fyrtio” Kevin Keegan.