I slutet av säsongen 2013/14 kände Jonas en ökad smärta

on

Tuff cancer och fanstöd

Efter Premier League-match i mars 2013, där Newcastle träffade London Arsenal, kände Gutierrez en kraftig smärta i testiklarna. Sedan stötte han på en Arsenal-spelare, men det var ett vanligt avsnitt, av vilka det finns mycket fotboll, så ingen fäste vikt vid detta korsning. I oktober gick Jonas emellertid för en undersökning i sitt ursprungliga Argentina, där han genomgick en ultraljudsundersökning, som bestämde förekomsten av en tumör i problemområdet. En månad senare återvände han till Newcastle, men huvudtränaren för de “fyrtio” Alan Pardew nekade möjligheten att till och med tänka på att inkludera en spelare i ett så sorgligt tillstånd i ansökan. Efter att ha varit i viloläge och lidit i ett par månader firade Jonas nyår på Newcastle-ledningens kontor, där han fick höra om behovet av att hyra i Norwich. Då visste fotbollssamhället inte om fotbollsspelarens sjukdom, så fansen accepterade upphetsat sin favorit.

I slutet av säsongen 2013/14 kände Jonas en ökad smärta, vände sig återigen till argentinska specialister och gick med på en kurs i kemoterapi. Faktum är att just då Fabrice Colochchini kom in i affären, som, efter att ha lärt sig om sin bästa väns problem, ringde upp med honom varje dag och försökte spendera så mycket tid som möjligt med Jonas. I en intervju med den argentinska upplagan kallade Gutierrez, som inte döljer sina tårar, Fabricio “inte bara en vän utan en riktig bror” och hyllar sin landsmann för hans hårda stöd under en svår period av hans liv.

“Inte bara en vän, utan en bror.” Den rörande historien om Jonas Gutierrez, som besegrade cancer med stöd av Fabrice Colochchini

Fans av Newcastle fick veta om sin idolsjukdom först i september 2014, så vid första tillfället arrangerade de en färgglad föreställning vid en av matcherna, och i mars året efter applåderade de Jonas, som besegrade cancer och återvände efter flera kemoterapikurser på fältet. Jonas-kontraktet gick ut sommaren samma år, men ledningen stammade inte ens om någon förlängning.