I mitten av februari i år såg biografin

on

Bastian Schweinsteiner – 2015

Den tyska centerhawken, som hade spelat hela sin karriär före detta i Bayern, i en ålder av 30 år, ville plötsligt förändra situationen och accepterade erbjudandet från sin ex-coach Louis van Gaal att ansluta sig till justitiedepartementet. För affären hjälpte tyskarna ut 9 miljoner euro, men Schwarini tog knappt någonting alls till de “röda djävlarna”. Efter säsongen avfyrade Van Gaal från MJ, och Jose Mourinho, som bytte ut honom, var skeptisk till förmågan hos sin föregångares ålder protégé. Som ett resultat var Schweinsteiger tvungen att spela som reserv mankuniantsev, och i mars 2017 släpptes han som fri agent i Chicago Fire.

Memphis DEPAY – 2015

På Old Trafford flyttade en talangfull student i PSV-akademin för 34 miljoner euro i statusen för “den nya Cristiano Ronaldo”. Depay fick till och med det sjunde spelnummeret för en T-shirt, men det var all sin svalhet i röda djävulens läger och slutade. Frekventa misstag och Depays äktenskap skingrade Manchester United-fans, och klubbens ledning väntade inte länge och gav för många chanser till holländaren. När ett och ett halvt år senare erbjöd Lyon att köpa ut Depay-kontraktet för 16 miljoner, kom de röda djävlarna överens. Memphis Manchester karriär passar i 53 matcher där han gjorde endast 7 mål och gav sig en ynklig när det gäller antalet 6 assists.

I mitten av februari i år såg biografin av den danska exfotbollsmästaren Thomas Gravesen, känd för att leka för Hamburg, Everton och Celtic, ljuset. Emellertid var fotbollsmästarens timme 2005-2006. Det var då som Gravesena tecknade Real Madrid, där Thomas lyckades tillbringa en och en halv säsong och bli en två-timmars mästare i Spanien.

I författarens bok Christopher Sweeney med titeln “Mad Dog Gravesen: The Last of Modern Footballing Mavericks”, som i Storbritannien är värt omkring 13-15 pund, finns det många intressanta historier om fotboll och nära fotbolls livet i Gravesen. I det beskrivs han som “en granat med en utdragen kontroll”, och det här är extremt långt ifrån sanningen, även om det kanske är lite litterärt utsmyckning.