Ett av Alex Fergusons konstigaste beslut

on

För den brasilianska mittfältaren Manchester United dumpade Porto 31,5 miljoner euro, men det är inte ett faktum att han rättfärdigade minst en tredjedel av det belopp som spenderas med sitt spel. Men orsakerna och följderna av Andersons misslyckade karriär i MJ FootballHD berättade inte så länge sedan i detalj.
Rodrigo POSSEBON – 2008

En annan lovande brasiliansk mittfältare, vars karriär på Manchester United inte fungerade. För Possebona Manchester United gav 3,5 miljoner euro, undertecknat det vid 18 års ålder från Internacional, där Rodrigo inte ens hade tid att spendera en enda match i första laget. Det var dock inte möjligt att bli en ny Paul Scholes på Possebon. I två och ett halvt år spenderade mittfältaren endast 8 matcher i de “röda djävulernas läger”, varefter han släpptes som friagent i Santos. I stället för en svimlande karriär gick Possebon in i ett brant dyk, som spelat i ett antal ganska frilanslag, och nu vid 30 års ålder har det varit utan en klubb i mer än ett år.

Bebe – 2010

Ett av Alex Fergusons konstigaste beslut är överföringen av Bebe från Guimaraes till 8,8 miljoner euro. MJ: s chef, som det visade sig, hade aldrig ens sett en videoband av Bebe-spelet, med att ha godkänt denna transaktion nästan blint. Ett mirakel skedde inte och portugisiska kunde inte komma till Manchester United, efter att ha spelat endast 7 matcher för första laget (2 mål). Efter ett antal vandringar på uthyrning (“Besiktas”, “Rio Ave”, “Pasos Ferreira”) i juli 2014 blev britterna med ett gott samvete av med Bebe och skickade honom till Benfica i utbyte mot 3 miljoner euro. Den auktoritativa portalen Goal.com har inkluderat Bebe i listan över de värsta 11 NPS-spelarna i hela turneringens historia.

Shinji Kagawa – 2012

Japanarna, som såg bra ut i Borussia Dortmund, visade sig vara på Old Trafford i juli 2012 i utbyte mot 16 miljoner euro. Men för att anpassa sig till den brittiska fotbollen är inte en annan fysisk styrka lyckades Kagawa inte.