Efter de senaste fyra matcherna utan en enda seger mötte Kovacs

on

Sex championtitlar i rad borde inspirera till förtroende för sina egna förmågor, men modern Bayern känner sig inte oövervinnlig alls.

Efter de senaste fyra matcherna utan en enda seger mötte Kovacs en kris – ännu inte en fullskalig, men han kunde inte ignoreras. Alla sätter press på mentorn: media, journalister, ex-spelare. Han kom bara hit från Frankfurt på sommaren, och du kan inte ringa sin position tillförlitlig. När president Uli Höness och många nyhetsanställda blickar även vid rutinutbildning, kommer du inte att känna dig lugn.

Du kan räkna poäng länge i bordet, men det här är inte så oroat för fansen som stilen för lagets spel. Du kan analysera en rad olika faktorer, och du kan kritisera tränaren, men någon – till exempel Bundesliga-expert Chris Williams – förra året såg början av nedgången.
“Det var viss misstänksamhet att Bayern skulle börja den här säsongen. För det mesta för att det hände under ledning av Carlo Ancelotti. Endast återvändandet av Jupp Heynckes återvände den välkända känslan av stabilitet. ”

Krisen i miniatyr: Niko Kovacs och sjunker “Bayern”

“Och även i den senaste säsongen hade Heinkes problem. I Champions League – nästa fiasko, i finalen i cupen med “Frankfurt” – det är värre. Eintracht Kovacs förstörde Bayern. Högt tryck och konstant förmyndarskap ledde till många misstag. Kovacs väntade på det. ”

När Ancelotti lossnade skeppet, svarade Heinkes skeppet. Det var eufori, och fansen ropade veteranens namn med glädje. Resultatet: En seger i Bundesliga och en triumf i 22 av 26 matcher. Men specialisten lämnade fortfarande, klubben mötte ett obehagligt dilemma. Det beslöts att överlåta ratten till de relativt oerfarna Kovacs, som skenade i Frankfurt. Men förutom denna klubb är bara det kroatiska laget listat i sitt CV.