Det var efter den säsongen som fansen av de “svarta och vita”

on

”Jag gillar Colochchinis universalism” – med en sådan lakonisk kommentar välkomnade den engelska experten övergången till den argentinska försvararen för tio år sedan. Det är underligt att de var tvungna att spela sida vid sida för ”svartvita” under långa sju år (med undantag för Jonas kortvariga avgång till ”Kanarieöarna”). Under den första “engelska” säsongen kunde Colochchini och Gutierrez inte omedelbart bli allmänhetens favoriter – den lockiga försvararen var ständigt på fel plats, vilket tillät honom att göra poäng under sig själv, medan hans långhåriga landsmann bara gav 3 framgångsrika pass för 30 matcher. Generellt sett var vintersäsongen individuellt misslyckad, men du kan inte skylla dem ensamma för att flytta ner “fyrtio” från Premier League efter resultatet av den kampanjen – då hände något otänkbart på Newcastle, tränarna ständigt förändrades, line-up omnämndes, så sommaren 2009 år var båda spelarna i mästerskapet med laget.

Ikoniska personligheter respekteras på St. James’s Park

“Inte bara en vän, utan en bror.” Den rörande historien om Jonas Gutierrez, som besegrade cancer med stöd av Fabrice Colochchini

Det var efter den säsongen som fansen av de “svarta och vita” var genomsyrade av kärlek till killarna – för det första vågade de inte lämna klubben, trots ett antal erbjudanden; för det andra gjorde de bra (Jonas gjorde 4 mål och Fabrice vann två gånger), och för det tredje kunde laget som leddes av Chris Hewton komma igenom mästerskapets avgrund till Premier League utan några konkreta problem vid första försöket. Allt gick som vanligt – fans erkände den argentinska duon som klubbens bästa spelare, killarna själva ledde “fyrtio” till Europa League (enligt resultaten från säsongen 2011/12 tjänade den engelska klubben rätten att spela i den näst viktigaste europeiska turneringen), och Jonas tänkte inte ens på som om ett par år kommer att möta en fruktansvärd sjukdom.