Även det oproduktiva scenariot är nästan idealiskt, Tinkoff-laget kom överens efter tiden

on

För det första har de fått en ledning på alla större konkurrenter i den övergripande klassificeringen. Närmare bestämt 7 sekunder till Arua, 12 sekunder uran, 20 sekunder per port och 41 sekunder Pozzoviva.

För det andra spelar Orikys seger dem i kort. Den australiensiska laget kommer nu att försöka i öppningsveckan av Giro rosa jersey vakt Simon Gerrans och tar en ansenlig mängd arbete som runners-up.

“Gerrans rosa jersey en dag varar”, säger hon på sin hemsida Roman Kreuziger. “Det är bra att Orica har honom.Det är ett lag som helt kan styra loppet, gå ner läckor och dessutom att nästa steg kommer definitivt att försöka väl i spurter, eftersom de har snabba killar. ”

Som sagt Christopher Juul-Jensen, den yngsta medlemmen i bandet Tinkoff -Saxo: “det är inte alltid att endast seger räknas i cykling. Team tempolopp vi inte vinna, men vårt huvudsakliga mål är att vinna hela Giro.Och från denna synpunkt var det lustiga inledande scenario. ”

När allt kommer omkring, lämnar efter sig en mycket stark tempolopp Stables Etixx (två gånger mästare i denna disciplin världen), BMC (nuvarande världsmästare) och Sky (vinnare lagtrick på Giru 2013).

“Vi har mycket bra, speciellt den första delen, vi lyckades,” Kreuziger utvärderas.

Även vid tiden 10 av de 17 kilometer, och med en grupp ledd av två sekunder. Målet saknades sju på Orike. De flesta av dem lämnade tydligen på banan under en partiell kris vid den 14: e kilometern. Där annars hade den hårda bildandet av Tinkoff-Saxo hackats upp en stund.

Vad hände?

Alberto Contador drog tå och rankas i slutet av tåget, bakom Ivan Basso.Den italienska toppmannen började emellertid bara förlora kontakten (lägg sedan bakom laget i 32 sekunder). När spanjoren märkte flyttade han till Bass, men det var ett hål mellan Contador och de återstående fem. En svår slutsats. Här var Tinkoff-Saxo-bildandet inte helt kompakt.

I det ögonblicket hade pojkarna saktat, sa Steven de Jongh, idrottschef. “Med hjälp av sändarna försökte vi hjälpa dem att omgruppera igen.”

Vilken lyckad tid var dock underskottet ostridigt. “Innan det körde vi med en lika passagerhastighet på 58 km / h och vi föll plötsligt till 52 km / h”, säger Michael Rogers, den tidigare världsmästaren i enskilda tidsserier. “Vem vet, kanske det här ögonblicket har varit en seger. Vid detta skede av tävlingen är det väldigt svårt att få farten tillbaka.Det vore trevligt att vinna, men…varje sekund räknas. “Michael Rogers och Roman Kreuziger var riktigt starka i slutet av tiden.

“Jag kappade inte om några dagar, men den senaste cykelträningen hjälpte mig mycket. Jag kände mig bra, sade Kreuziger. “I andra halvan av tidprovet splittrar vi lite, men vi måste ta det som helhet. Vi kan definitivt vara helt nöjda. Jag förväntade mig inte att slåss direkt för segern. För att lyckas skulle jag överväga varje placering i topp 5. ”

Teamledarna var också mycket positiva. Steven de Jongh balanserade: “Vi visste alla Team Orion-specialister var Oriko. Därför är jag nöjd med vårt resultat.Det är bättre att börja med 20 sekunder till gagn för våra konkurrenter, än för dem att halka efter. ”

Alberto Contador, som har för vana att tacka hela teamet efter scenen och prisade sina kamrater på plats och på Twitter. “De gav bort allt. Även en liten skillnad som vi körde till konkurrenterna i den totala ställningar, kan vara betydande vid slutet av Giro. Bra väder, bra resultat, vad vill du ha mer? Men jag är inte ens förvånad. Jag vet att vi har ett starkt lag. ”

Hans lag är inte bara en av de starkaste är med en medelålder på 32 år också den äldsta av alla stall förrätt på årets Giro.

Men samtidigt laget Tinkoff-Saxo också en av de mest erfarna vad Grand Tour tävlingarna berörs.Detta bekräftar endast följande statistik:

Giro nu från San Remo utfärdas i öster och söder. “Dag efter dag måste vi vara mycket försiktiga”, uppmanar Contador. Söndagens etapp är sprinten, men downhill snart kommer.

“La Spezia i det fjärde steget och varierar i Abetone i det femte steget blir det första riktiga testet för våra fötter”, säger en spansk favorit.