Hapal: Träningen av tränaren är också nederlaget för spelarna. Utlänningar bör lära sig tjeckiska

on

Han spelade med Sparta i Champions League och gjorde inte straff mot Barcelona under våren 2000. Som coach Letenská eliminerades han i fronten och ledde till Zilinas Champions League. Nu återvänder tränaren Pavel Hapal till Letna med ett otåligt uppdrag. Att sätta laget i ordning efter italienska Stramaccioni och spara den förlorade säsongen. “De flesta tränare vill spela offensiv, skjuta många mål, agera attraktiva för fans och ha resultat, säger Hapal.

Hur tog din snabba flyttning från slovakiska tjugo till Letna plats?
Sparta kontaktade mig först på söndagen efter matchen med Brno, ibland runt klockan elva på kvällen. Jag förväntade mig inte erbjudandet. Jag visste resultatet 1: 1 från min mobil, annars såg jag inte matchen.

Vad var ditt beslut?
Många tränare berättade för mig i denna stol att Spartas erbjudande inte avvisades. Jag säger att varje erbjudande kan avvisas. Men jag uppskattar Sparta, jag tar den som den historiskt bästa tjeckiska klubben. Under lång tid tänkte jag inte. Jag undrade mig om Slovakiens union skulle frigöra mig. Jag vill försöka Sparta, jag tar det som en ny chans och skiftar i en coaching karriär.

Sportsdirektör Zdeněk Ščasný med en ny tränare:
“Jag stod väldigt mycket för Paul. Jag är mycket glad att efter vad som hände efter söndagens match och klubbledningen beslutat att dra tillbaka Andreu Stramaccioniho, så vi kunde ta in en coach som var på vår lista över de flesta. Jag är glad över att vi lyckades frigöra honom från sitt engagemang med Slovakiens nationella lag inom 21 dagar på två dagar. ”
Du har bara den första träningen, men vad tror du att du behöver byta i Sparta?
Jag måste lära känna spelarna så snart som möjligt. Jag vill att de ska hälla friskt blod i venerna, ge dem en ny motivation. Vinn i nästa match, som vill välja rätt set. Vi tror inte ännu. Spelare bör också tänka på det. Att återkalla tränaren är också deras nederlag. Jag tror att vi kommer att arbeta tillsammans för att göra Sparta igen framgångsrik.

Vilken åsikt har du av Sparta under din föregångare Stramaccioni?
Jag har sett alla tjeckiska och andra europeiska ligor, som slovakiska spelare spelar här. Jag har en bra översikt. Det finns stor potential i laget, men det leder inte till motsvarande resultat. I vissa passager spelade Sparta inte dåligt. Jag såg också passager när laget inte fungerade. Han har verkligen bättre prestanda med vilka resultaten kommer att komma.

Har du också en chans att Vacha och Biabiany, som fortfarande är ur cadre?
Kanske är det dags för det här alternativet, det är mitt ansvar. Hittills vill jag dock koncentrera mig på de kadrer som nu finns tillgängliga.