Det är ganska lätt att förstå varför Pep Guardiola

Alternativ till George eller ersättning Busquets?

Det är ganska lätt att förstå varför Pep Guardiola, Manchester City-chef, är så fascinerad av de Jongs spel. Stylistically är Frankie mycket lik Chelseas 26-åriga Jorginho, som Guardiola ville locka till Etihad förra sommaren, men misslyckades till följd av Italiens önskan att återförenas med Maurizio Sarri i det “blåa lägret”.

Guardiola är väl medveten om att den nuvarande “Manchester City” är väldigt kort för en fotbollsspelare som i mitten av fältet kan diktera spelets takt och fungera som en oförtröttlig generator för lagattacker. 33-årige Fernandinho är självklart fortfarande en kvalitetsspelare och ett viktigt element i de taktiska konstruktionerna av “townspeoplena”, men på grund av ålder och andra omständigheter kan han inte visa så fenomenal prestanda som George gör. Med ankomsten av en ung och otroligt skicklig de Jong på Etihad kunde situationen för City ha förändrats.

När det gäller Barcelona är denna klubb lämplig för att tänka på en förändring för Sergio Busquets. Den 30-årige fotbollsspelaren är nu på toppen av sin karriär, men efter några år kommer han självklart gradvis att förvandla sig till andra roller. I detta avseende skulle den unge och djärvliga de Jong lägga till spelet “blaugranas” dynamik och skärpa.

Vad säger de om de Jonge?

“Det här är en spelare som verkligen förtjänar uppmärksamhet. De Jong är den som behöver Barcelona med ett öga på framtiden. Han är en väldigt tekniskt stark fotbollsspelare som vet hur man arbetar för lagets bästa, och framför allt har han enorm talang, “Xavi, tidigare Barcelona-mittfältare.

Vad är så bra med Frankie de Jong, att Barcelona och Man City kämpar för honom?

“Han agerar alltid otroligt lugnt och visar ett fokus på attack, vilket gör att andra lagspelare kan ta stunder. Frankie har ett enastående pass. Du kan inte ta reda på var och hur han kommer att leda bollen till nästa sekund. Det här är en otrolig kvalitet, “- Ronald De Boer, en före detta Barcelona och Ajax mittfältare.