Biker Kulhavý har ett annat guld i samlingen. Han är Europas mästare i maraton

Den trettioårige Kulhavý vann på 3:22:02 med en sex sekunders ledning framför tyska Sascha Weber, med vilken han sprang en stor del av loppet i paret. Alban Lakata, mästaren på detta 2013-spår, slutade tredje med mer än två minuter bort.

Mer eller mindre har det hänt gott idag. Ingen annan ras var i helgen, och det var ganska bra för mig att gå in i världscupen i längdskidåkning. Det var en bra konkurrens, praktiskt taget alla bra maraton från Europa, så det är ett bra resultat för mig och jag uppskattar det, säger Kulhavý.

Den näst bästa tjeckien var i femte positionen Jiří Novák, dussintals inkom på den åttonde raden av Pavel Boudný och omedelbart efter honom Kristián Hynek.Europamästare från 2012 och ett brons ett år senare föll Hynek från framsidan av ungefär hälften av loppet på grund av ett problem med pedalen.

“Det var relativt lugn. Efter starten väntade jag på vad som skulle hända. Omkring 15 kilometer var hundra meter enda spår med kořenama och lera där jag slog först, och när jag lämnade, var vi bara tre av Kristian Hynek och Sasha Weber, “sade Kulhavy loppet. “Christian var då i slutet av den första kretsen vissa tekniska problem och vi förlorade det, som var på andra sidan en liten komplikation, för då brukar jag var tvungen att dra mig och vi körde omkring åtta medlemsgrupp, där varv”, säger tjeckiska favorit.

Limping seger följt upp förra årets triumf i maraton världen från Sydafrika.Han är född i Usti nad Orlici och har en samling av alla de stora titlarna -. Karriären blev en olympisk mästare, världsmästare och europamästare i längdskidåkning, liksom den totala världscupen vinnare

Förutom den traditionella program i cross country med Kulhavy detta år kommer också att delta i maraton MS Sella Ronda, men den försvarande guld också räknas. “Profilen är vad han är, mig också och jag kommer inte träffa mitt XC säsongen. Snarare kommer jag att försöka hjälpa laget hjälpreda Christoph Sauser, där det kommer att vara adjö till en karriär “, sa den schweiziska kollega, som mars vann en andra karriär skede race Cape Epic.

damtävlingen till 80 km förra årets veteran Sabine Spitz vann 36-årig tysk mästare.Den enda tjeckiska som börjar Irena Berková har 32: e plats.