Ajax Coaching-högkvarter i personen i de Jong fick

Ajax Coaching-högkvarter i personen i de Jong fick en universell fighter som kunde spela nästan var som helst i den centrala delen av fältet. Oftast används Frankie i ett par med en annan otroligt talang Ajax av 19-årige Matthias de Ligt i den centrala försvarszonen, men mycket mer helt avslöjas de Jongs talang när han agerar lite högre – i klassen nr 6.

Först och främst är de Jong imponerande bortom sina år med en otrolig förståelse av fotboll. Denna fotbollsspelare känns som ett spel som ingen annan i nederländska mästerskapet. Detta bekräftas av det faktum att ingen spelare, som tillbringade totalt mer än 400 minuter på fältet, i dagens drag av Eredivizi gjorde fler körningar med bollen i form av en kamp än de Jong – 4,85.

Bäst av allt lyckas de Jong i passagerna från djupet. Kanske är det därför att coachingpersonalen på Ajax på senare tid i allt högre grad “drivit” mittfältaren till centralbackens position. Samtidigt särskiljer Frankie de Jong honom från många andra fotbollsspelare som spelar i denna zon genom sin utmärkta dribbling, på grund av vilken talang som kan klara flera motståndare samtidigt, stanna upp och äga bollen. De Jong tycker emellertid inte om att stroke för själva processens skull. Han föredrar att tillgripa användningen av denna teknik endast när han ser att det kan gynna sitt lag. Det är därför Frankie har en stor procentandel (87,7%) av framgången för sina slag.

Även de Jong är ett bra spel. I genomsnitt ger han 77 sändningar per spel på 95% av deras noggrannhet. Av dessa spenderar Frankie cirka 23 pass per spel med 92,3% framgång och i de sista tredje 10.5-överföringarna med en noggrannhet på 87,1%. Det visar sig vara svårt att ta bort bollen från den 21-åriga fotbollsspelaren, och det är knappast möjligt att förvänta sig fel i sina program från honom. Detta förklarar i stor utsträckning varför de två mest förtjusta i att använda bollkontroll taktiklag i Europa är intresserade av den här spelarens tjänster.